SUSTAINABLE & WELL

FURNISHING THE FUTURE

The Future Office draait om welzijn en welbevinden. Die twee zaken zijn onlosmakelijk verbonden met WELL en SUSTAINABILITY. Bij CHARLES & MORE weten we precies hoe je ‘bewust omgaan met mens, milieu en maatschappij’ kunt vertalen naar een verantwoorde vormgeving en inrichting.

WELL staat voor WELL Building Standard. Een standaard gericht op het welbevinden van mensen in hun werkomgeving. Werken in een ongezond gebouw of in een ongezonde omgeving heeft een grote invloed op ons gevoel van welzijn. Andersom werkt het ook: een gezond gebouw en een gezonde werkomgeving heeft een groot positief effect op onze gezondheid, ons welbevinden én onze productiviteit.

WELL is
  1. Voldoende gezonde frisse lucht.
  2. Voldoende water, goede luchtvochtigheid.
  3. Gezonde voeding. De inrichting van de werkomgeving kan bijdragen aan het maken van gezondere keuzes.
  4. Licht. Voldoende daglicht en het toepassen van de juiste verlichting of lichtinval heeft een positief effect op de stemming, productiviteit en het gevoel van welbehagen.
  5. Beweging. Voldoende beweging heeft een positief effect op gezondheid. De inrichting en meubilering – en het aanbieden van activiteiten – dragen bij aan minder zitten en meer bewegen.
  6. Klimaat. Een optimaal binnenklimaat ondersteunt en stimuleert de gezondheid en de productiviteit
  7. Akoestiek. Geluidshinder werkt demotiverend en veroorzaakt gezondheidsklachten.
  8. Materiaalgebruik. Materialen moeten duurzaam zijn, liefst volledig recyclebaar en vrij van gevaarlijke stoffen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bouwmaterialen en schoonmaakmiddelen, maar ook voor stoffering en meubilair. Een schone omgeving is belangrijk voor mens en milieu.
  9. Mind. Your life is as good as your mindset. Een aangename omgeving draagt bij aan een positieve mindset.
  10. Verbinding. Een juiste indeling en inrichting van de ruimte kan bijdragen aan een betere communicatie en verbinding tussen medewerkers.
SUSTAINABILITY

Een duurzaam, circulair en gezond interieur, daar staan we voor bij CHARLES & MORE. We kiezen voor meubels van FSC gekeurd hout, circulair staal en gerecyclede of recyclebare stoffen. We werken met leveranciers die duurzaamheid en circulariteit tot in hun vezels hebben doorgevoerd en denken met ze mee over duurzame oplossingen voor nu en in de toekomst.

Bij het kiezen van collecties en het samenwerken met designmerken letten we op het gebruik van duurzame grondstoffen, of de meubels kwalitatief hoogwaardig en recyclebaar zijn, of de productieprocessen schoon en efficiënt zijn, of reststoffen worden opvangen en hergebruikt, of het logistieke proces duurzaam is, of producten hun waarde behouden, of er verantwoorde energiebronnen worden gebruikt en meer.

Ben je op zoek naar een projectinrichter die weet wat WELL en SUSTAINABLE ondernemen en werken betekent?

Charles & More

contact

Verrijn Stuartweg 1E
1112 AW Amsterdam - Diemen

info@charlesandmore.nl
+31(0)20 - 214 9919

LET'S MAKE SOME SPARKLING
CHANGES TOGETHER...

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Copyright 2020 - 2022 Charles and More

Loading...