De invloed van de anderhalve meter economie op onze werkomgeving

Hoe komen wij met zijn allen verder in deze coronacrisis? Het is een vraag die nu bij velen speelt. Ons dagelijks leven, zorgsysteem en economie worden sterk beïnvloed door de coronacrisis. En hoewel we nu vooral bezig zijn deze crisis onder de duim te krijgen, denken we ook voorzichtig na over het leven na de piek. Dat we een stukje van onze (bewegings)vrijheid en onschuld moeten inleveren in de post-corona wereld is voor iedereen duidelijk. Hoe we straks omgaan met onze ruimte, interactie en tijd is momenteel een groot vraagstuk. Bepaalde dingen blijven onveranderd, ook straks is het merendeel van ons leven nog werk gerelateerd. Juist hoe we straks weer aan het werk zijn, roept veel vragen op.

De pre-corona werkplek voldoet niet meer aan de eisen van straks

Daarom hebben interieurarchitect STUDIOJEROENDEJONG en projectinrichter CHARLES & MORE de handen ineengeslagen en gaan middels een pamflet een krachtige bijdrage leveren aan het schetsen van de werkomgeving van straks.

STUDIOJEROENDEJONG en CHARLES & MORE zijn “as we speak” hard aan het nadenken, brainstormen, creëren en schrijven om volgende week het pamflet te presenteren dat diep ingaat op de post-corona werkomgeving. Met dit pamflet en hun ontwerpen, producten en diensten hopen zij een bijdrage te leveren aan het weer op gang brengen van de economie.

Volgende week publiceren wij gezamenlijk onze visie, aanpak en praktische tips in een speciaal voor de anderhalve meter economie geschreven pamflet. Bent u benieuwd wat hierin staat en hoe wij u kunnen helpen? Laat dan uw e-mail en naam achter op https://studiojeroendejong.nl/contact/ of op https://charlesandmore.nl/contact/ met als onderwerp “pamflet”. U ontvangt het dan als eerste en direct bij publicatie.

Anderhalve meter economie

De coronacrisis zet ons dagelijks leven behoorlijk op zijn kop. We werken en leren massaal vanuit huis, ons sociale leven gaat nóg meer online en de dagelijkse wandeling is voor velen het hoogtepunt van de dag. De situatie levert ons een hoop nieuwe situaties en woorden op zoals ‘coronahamsteren’, het ‘coronakapsel’ en de ‘anderhalve meter economie’ waar de laatste dagen steeds meer over geschreven wordt. Voor wie nog niet bekend is met het begrip anderhalve meter economie, hiermee praten we over onze ‘nieuwe economie’ die ontstaat door de nieuwe maatregelen. De verwachting is dat een deel van deze maatregelen, zoals anderhalve meter afstand houden, nog lange tijd een grote rol gaat spelen in onze samenleving en dus onze economie. Maar hoe gaan we deze nieuwe economie vormgeven? Als samenleving, gezin maar ook als werkgever moeten we dat de komende weken en maanden vorm gaan geven.

De anderhalve meter puzzel en onze werkplek

Het Financieele Dagblad, de NOS en de Volkskrant, allemaal hadden ze het de afgelopen dagen over de anderhalve-meter-economie. Hoe gaan we deze regels uitvoeren op school, in een restaurant, sportschool of op kantoor? En welke lessen nemen we mee uit de huidige situatie? Thuis werken is mogelijk en soms zelfs efficiënt gebleken. Met de juiste technieken en apps vergaderen we online, met kleine én grote groepen.

We zien er allemaal naar uit om weer naar kantoor te mogen, we missen de sociale contacten met collega’s, klanten en leveranciers. Als we kantoren weer mogen openen voor medewerkers en relaties willen we ze meer dan ooit een veilige en gezonde omgeving bieden. Veel ondernemers zullen zich afvragen nu ‘hoe maak ik mijn kantoor coronaproof?’ of ‘hoe bied ik mijn werknemers een veilige werkplek met genoeg afstand?’.

Met deze vragen kunnen en willen wij u helpen. Om onze kantoren geschikt te maken voor de anderhalve meter economie zullen we de layout moeten herzien. De workbench waar tot wel 10 personen aan werkten biedt straks misschien ruimte aan 6 mensen wanneer we genoeg afstand in acht nemen. Social distancing zal doorgevoerd moeten worden in onze werkplekken, vergaderruimtes en bedrijfskantines. Naast een nieuwe layout vraagt dit om een andere inrichting en nieuwe routing.

Jeroen van STUDIOJEROENDEJONG en Remco van Charles & MORE

Samenwerking STUDIOJEROENDEJONG en CHARLES & MORE

Wij willen onze klanten helpen; samen komen we door deze crisis heen en gaan we aan de slag in een volledig coronaproof werkomgeving. Daarom maken STUDIOJEROENDEJONG en CHARLES&MORE vandaag bekend hun reeds bestaande samenwerking meer diepgang te geven. Al enkele jaren werken wij met succes samen. STUDIOJEROENDEJONG ontwerpt kantoren, showrooms, winkels en woningen en CHARLES & MORE ondersteunt onze ontwerpen met het ontwerp, inkoop, transport en plaatsing van meubels. We zijn goed op elkaar ingespeeld en complementair aan elkaar.

Voor dit specifieke vraagstuk gaan we een nóg hechtere samenwerking aan en bundelen we onze krachten. Gezamenlijk bieden wij onze ontwerp, consultancy en oplossingen waarmee we uw werkomgeving transformeren tot een veilige, toekomstbestendige werkplek voor u en uw werknemers.

CHARLES & MORE – FURNISHING THE FUTURE

CHARLES & MORE is een professionele, dynamische en onafhankelijke projectinrichter met een sterke passie voor het vak en een “no-nonsens” mentaliteit. Zij zoeken voor elk interieur samen met opdrachtgevers en architecten naar de meest optimale balans tussen gezondheid, kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. CHARLES & MORE werkt met opdrachtgevers en architecten co-creatief door ondersteuning en advies te bieden geïnspireerd door iconische ontwerpen gecombineerd met nieuwe frisse en innovatieve oplossingen.

STUDIOJEROENDEJONG – RUIMTE VOOR PRESTATIE

Uw interieur moet een bijdrage leveren aan uw succes als ondernemer. Dat begint met een persoonlijk gesprek waarin wij uw WENSEN, strategie en doelstellingen bespreken. Dit inzicht maakt dat STUDIOJEROENDEJONG hands-on de vertaalslag kan maken van doelstelling en functie naar een omgeving waarin beter ondernomen en gepresteerd wordt.

Volgende week publiceren wij gezamenlijk onze visie, aanpak en praktische tips in een speciaal voor de anderhalve meter economie geschreven pamflet. Bent u benieuwd wat hierin staat en hoe wij u kunnen helpen? Laat dan uw e-mail en naam achter op https://studiojeroendejong.nl/contact/ of op https://charlesandmore.nl/contact/ met als onderwerp “pamflet”. U ontvangt het dan als eerste en direct bij publicatie.

contact

Verrijn Stuartweg 1E
1112 AW Amsterdam - Diemen

info@charlesandmore.nl
+31(0)20 - 214 9919

LET'S MAKE SOME SPARKLING
CHANGES TOGETHER...

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Copyright 2020 - 2022 Charles and More

Loading...