Partner in projectinrichting is onafhankelijk en creatief

Wat mag je verwachten van een sterke partner in projectinrichting? Met Remco Beekers, eigenaar van Charles & More, gaan we in gesprek over de kennis, kunde en dienstverlening die hij en zijn team leveren. Het hele team van Charles & More heeft een creatieve achtergrond en kan daardoor écht meedenken met architect of opdrachtgever. Samen met een vast netwerk aan betrouwbare partners werken ze aan hoogwaardige projecten, waarbij de inrichting volledig voldoet aan de visie en wensen van de architect of opdrachtgever.

Twintig jaar ervaring in projectinrichting

Charles & More is acht jaar geleden opgericht vanuit een visie om écht een partner in projectinrichting te zijn voor architecten, projectmanagers en cliënten. Remco en zijn team hebben ruim twintig jaar ervaring in projectinrichting en iedereen heeft een creatieve achtergrond. Dat is essentieel volgens Remco, “hierdoor denken wij echt mee conform het design en de stijl die een architect heeft uitgedacht.”

Een goede projectpartner voldoet volgens Remco aan een aantal kwaliteiten:

 • Bezit veel productkennis
 • Handelt in lijn met het design van de architect
 • Denkt met de klant mee over wensen en gebruik van ruimtes
 • Duidelijk over de manier van aanleveren
 • Duidelijk over prijsopbouw
 • Is kritisch over de kwaliteit van gebruikte producten
 • Bewaakt de duurzaamheid van gebruikte producten en materialen

“Wij zijn een onafhankelijke projectinrichter. We werken met merken met ieder haar eigen specifieke kenmerken en kunnen daardoor altijd de kwaliteit bewaken. Heeft een opdrachtgever voorkeur voor een specifiek merk? Dan gaan wij daar graag mee aan de slag en bewaken we ook in die samenwerking de kwaliteit en voortgang van projecten.” – Remco Beekers, eigenaar Charles & More

 Remco van Charles & MORE

VOLLEDIGE PROJECTINRICHTING: BREDE DIENSTVERLENING

Met het vaste team en een netwerk van externe partners biedt Charles & More een volledige dienstverlening van inventarisatie en ontwerp tot levering, montage en plaatsing van het interieur. We doen er alles aan om de inrichting te realiseren, eventueel met ondersteuning van onze partners, hiervoor leveren wij:

• Meubilair
• Maatwerk meubilair
• Akoestische oplossingen
• Licht
• Wandsystemen
• Verbouwing van de ruimte

Proces van projectinrichting

Charles & More kent verschillende soorten samenwerkingen, dat loopt uiteen van het leveren van producten voor een inrichting tot een volledige projectinrichting op basis van een moodboard of idee.

“Wij werken vaak samen met architecten en projectmanagers aan inrichtingen maar ook direct met de eindgebruiker, dat zijn dan vaak facility of hr-managers of directeuren. Ongeacht de grootte van het project, wij zijn altijd flexibel en betrokken; we verdiepen ons in de opdrachtgever en zijn of haar wensen.” – Remco Beekers, eigenaar Charles & More

Het vaste team van Charles & More heeft vanaf de start contact met de opdrachtgever en zorgt ervoor dat de dienstverlening altijd op het gewenste niveau is. Toch verschilt het verdere proces sterk per opdracht en per opdrachtgever. Een compleet proces verloopt als volgt:

Inventarisatie

In de basis begint een project altijd met een inventarisatie. Hieruit wordt in ieder geval duidelijk: wie is de opdrachtgever, hoe is de huidige situatie, wat is het doel van de nieuwe inrichting en welke partijen zijn betrokken bij dit proces?

Plan voor inrichting

Na de inventarisatie gaan we of aan de slag met een vertaling van het door de architect aangeleverde plan, of we gaan met de opdrachtgever aan de slag om een visie te creëren. Deze visie baseren we op een verdere inventarisatie van wensen, processen, werknemers, werkzaamheden en doelen. Hieruit volgt een vlekkenplan en moodboard voor de inrichting. Dit, of het plan van de architect, is voeding voor het belangrijkste document in deze fase: een tot in detail uitgewerkte producten specificatie per ruimte.

Visualisatie en toelichting

Op het plan volgt een visuele uitwerking van alle middelen en materialen per ruimte. Dit is de visuele vertaling van de klantvraag of het plan van de architect. Het creëert duidelijkheid en is de basis voor een gesprek over mogelijke aanpassingen, prijzen en planning.

Akkoord offerte

Een definitief akkoord op de offerte is het startsein voor inkoop en planning met leveranciers en externe partners. In deze fase is er veel contact over de status van het project en de planning, om de voortgang te bewaken.

Montage, levering en afvoering

Het volledige meubilair wordt bij onze vaste logistieke partner verzameld en van daaruit met een vast team uitgeleverd en gemonteerd op basis van de tekeningen. Verpakkingsmaterialen en afval wordt meegenomen, gescheiden en afgevoerd naar recycle- en afvalinzamelingspunten. Zoveel mogelijk onderdelen, materialen en producten krijgen een tweede leven.

Oplevering

Zowel klant als architect zijn bij de oplevering. Punten van aandacht worden genoteerd en op korte termijn opgelost, zodat er een finale oplevering kan plaatsvinden. Daarnaast biedt Charles & More een werkplek- en stoelinstructie zodat werknemers écht optimaal gebruik kunnen maken van de nieuwe werkplekken.

Projectinrichting in verschillende markten en sectoren

Charles & More heeft projectinrichting ervaring in verschillende sectoren en organisaties, waaronder:

 • Kantoren
 • Gemeente en overheden
 • Scholen en hoger onderwijs
 • Hotels
 • Restaurants
 • Luchthavens
 • Tandarts- en dokterspraktijken

Op zoek naar een partner in projectinrichting? Bij Charles & More zit u direct aan tafel met de juiste mensen, die zich verdiepen in uw wensen en vanuit een creatieve visie met u mee kunnen denken. Neem contact op via 020 – 214 9919 en info@charlesandmore.nl

contact

Verrijn Stuartweg 1E
1112 AW Amsterdam - Diemen

info@charlesandmore.nl
+31(0)20 - 214 9919

LET'S MAKE SOME SPARKLING
CHANGES TOGETHER...

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Copyright 2020 - 2022 Charles and More

Loading...