PROJECT

Hotel The Anthony

In een van de meest kleurrijke wijken van Utrecht vind je The Anthony Hotel, gevestigd in een voormalig klooster. Een boutique hotel waar design en historie hand in hand gaan. Waar de ruim honderd jaar oude muren en gewelven de basis vormen voor een eigentijds en stijlvol hotel. Een hotel met een verhaal. 

Via de hoofdentree van The Anthony daal je de trap af en wordt je ontvangen in de lobby / bar. Het looppad van custom-made mozaiek vormt een duidelijke as het deelt de ruimte op subtile wijze in een cocktail barzone en een huiselijke lobby setting met openhaard en verbindt de binnentuin met midden fontijn. Een heldere structuur en goede zichtlijnen. Uniek is de informele receptie, als een ‘dressoir’ eye cather waar je verwelkomt wordt door een hostess en ook zelf kunt inchecken. 

De zwart eiken openhaardwand en bar kastenwand zijn ‘broertjes’ bakenen de ruimte af, maken het intiem. De bar omarmt je, met een cocktail eiland in het midden, het ‘Van Gogh’ marmer en de handgevormde bocci lichtobjecten waarin je kunt wegdromen. De lounge opstelling geeft gelegenheid tot werken en ontmoeten. De ruimte en functies vloeien in elkaar over. De kastenwand is verder doorgezet in de belendende ruimtes en verbindt zo het restaurant en de keuken. De wand is voorzien van verschillende fucnties zoals wijnkasten, garderobe en buffet.

Het restaurant ‘The Dine’ nu genaamd ‘MONK’ de ruimte heeft een architectonische kolommen en togen structuur. Ooit buitengebied nu binnen, het plafond doorsnijdt de originele togen. Als plafond afwerking is gekozen voor ‘climate plaster’ een natuurlijk product en akoestische werking en specifiek in uitgesproken kleur maar specifiek afgestemd op de baktstenen. De eiken parketvloer, een geometrisch patroon ontworpen in banen en vlakken. De banen verbinden de kolommen, de vloer loopt over in de achterwand en vormt een harmonie met de architectuur.

De 11 meter alzijdige bank als organiseert het programma van ‘MONK’, het geeft de dominante ruimte van kolommen de togen structuur richting en brengt de ruimte in evenwicht. De ronde glas objecten ‘art pieces‘ geven de ruimte een extra dimensie, refelectie, sparkle en een zekere geborgenheid. Uniek en specifiek voor deze locatie gemaakt, de toegepaste kleuren zijn afgeleid van het glas in lood uit het klooster. De objecten vormen een fantastische backdrop voor instagram.

Het buffet tevens een organiserend object in de ruimte, het verbind het restaurant met de keuken en lost op natuurlijke wijze het niveau verschil van de twee ruimte op. Het buffet met rondloop voorzien van de benodigde functies, het blad als ‘slagersblok’ dient in de ochtend als ontbijt buffet en tijdens lunch / diner als uitgifte werkstation. 

De open keuken ‘chefs table’ biedt plaats voor 25 man, eten aan direct aan de bar of langs de wand. Hier is ook de custom-made mozaiek toepast ook tevens op de wand doorgang. Het verbindt de ruimtes en vesterkt de ruimtelijke beleving. 

Drie verschillende ruimtes, alle met een eigen karakter maar verbonden met elkaar. 

The Anthony uniciteit allom, een inspirend hotel vol verassingen!

Opdrachtgever: Hotel The Anthony                                                     Interieurontwerp: VEVS                                                                           Projectmeubilair: CHARLES & MORE

pictures

contact

Verrijn Stuartweg 1E
1112 AW Amsterdam - Diemen

info@charlesandmore.nl
+31(0)20 - 214 9919

Wij maken graag een afspraak met u.

Algemene voorwaarden   |   Privacy Policy   |   Copyright 2020 Charles and More