themes

no growth without change

Het nieuwe werken, flexwerken, thuiswerken, futureproof werken… De wereld is continu aan veranderingen onderhevig. Ook onze collectieve kijk op ‘de ideale werkruimte’ verandert steeds. Wat we gisteren perfect vonden, kunnen we vandaag alweer als achterhaald beschouwen.

“Change is the strangest thing… but also magical”

Uiteraard houden we bij CHARLES & MORE alle veranderingen en ontwikkelingen op het gebied van WORK & INTERIOR in de gaten.

De actuele trends:

#1 hospitality
“Hospitality is not to change people, but to offer them space where change can take place”
— Henri J.M. Nouwen

De functie van werkomgevingen verschuift steeds meer richting leisure en pleasure en kantooromgevingen krijgen steeds meer een ‘horeca-feeling’.

De inrichting van hotels, restaurants, cafés en bars moet inspirerend, bruisend, verrassend en gedurfd zijn. Gasten – en dus ook medewerkers en bezoekers van een bedrijf – moeten zich kunnen verwonderen, verbazen, vermaken. Ze moeten zich er omarmd en op hun plek voelen. Óf juist een tikkeltje awkward. Ze moeten er kunnen genieten van heerlijk eten, drinken en gastvrijheid, maar óók van de sfeer en de inrichting.

Ben je op zoek naar een projectinrichter met horeca-feeling?

Charles & More
#2 Company house
“Where are you, at the office or at home?”
“Both”

De functie van kantoorruimtes verandert. Thuiswerken werkt, maar de behoefte om elkaar fysiek te ontmoeten blijft. Veel bedrijven transformeren kantooromgevingen daarom tot een company house: een uitnodigende en warme plek die verwondert, inspireert en omarmt.

Bij The Company House draait het erom dat medewerkers graag naar het werk willen komen, dat ze zich gehoord en gezien voelen en dat er genoeg beweegruimte is. Bij de Company House-filosofie ligt de nadruk op spontaan ontmoeten, verbinden, interactie, samenkomen en samenwerken. Er is ruimte voor formeel en informeel overleg, gezellige (koffie)momenten, gezond eten en ontspanning.

Creativiteit, flexibiliteit en modulariteit zijn key voor de inrichting van een company house. Meer weten?

Charles & More
#3 Working FROM home
“Where are you, at the office or at home?”
“Both”

Veel medewerkers werken vanuit huis. Ook in deze situatie moet je als werkgever zorgen voor goede en veilige arbeidsomstandigheden. Dat is zelfs in de wet vastgelegd. Maar vergeet niet: het is ook in het belang van jezelf, als werkgever, om bij je medewerkers thuis een fijne, ergonomisch verantwoorde werksituatie te creëren. Dat zorgt niet alleen voor een hogere productiviteit, maar ook voor een sterke binding met het bedrijf. Bovendien wil je te allen tijde voorkomen dat je medewerkers lichamelijke klachten gaan krijgen.

“The difference between ordinary and extraordinary is that little extra”
— Jimmy Johnson

Hoe kun je als werkgever het thuiswerken goed faciliteren?

Daar hebben we bij  CHARLES & MORE talloze oplossingen voor. Meer weten?

Charles & More
#4 Pods & Phonebooths
“Where focus goes, energy grows”
— Dr. Nigel Oseland, environmental psychologist

Er zijn van die werkzaamheden waar je honderd procent concentratie en focus voor nodig hebt. Office pods en phonebooths zijn dé oplossing. In een office pod of phonebooth kan iemand zich terugtrekken om zodoende met focus en zonder afleiding te werken.

Een office pod is een meubel dat zo is ontworpen dat het de omgevingsgeluiden minimaliseert en de privacy en concentratie maximaliseert. Een phonebooth is een kleine afgesloten en stille ruimte binnen een grotere ruimte.

Pods en phonebooths zijn er in alle soorten en maten en worden steeds vaker ingezet. Niet alleen in kantooromgeving, ook in hotels, restaurants, bedrijfsverzamelgebouwen, zorginstellingen, scholen, kinderopvang, wachtruimtes…

Op zoek naar pods en phonebooths?

Charles & More
#5 ACOUSTICS
“It’s irresponsible to ignore acoustics”
— Dr. Nigel Oseland, environmental psychologist

Kantooromgevingen en openbare ruimtes zijn steeds opener. Hierdoor kunnen mensen elkaar makkelijker ontmoeten en in verbinding staan. Maar… deze nieuwe vormen van architectuur en inrichten kunnen akoestische problemen met zich meebrengen.

Mensen ervaren galmende ruimtes als rumoerig en onrustig. Wie dagelijks in zo’n ruimte verblijft, raakt vermoeid, soms zelfs uitgeput. Concentreren in zo’n omgeving gaat bijna niet, laat staan ontspannen. Ook ruimtes met te weinig galm leveren problemen op: mensen moeten steeds hard praten om verstaanbaar te zijn. Dit alles heeft een negatief effect op de gezondheid en de productiviteit van mensen. Het veroorzaakt stress, vermoeidheid en ziekteverzuim.

Een goede akoestiek is essentieel.

Gelukkig zijn er veel oplossingen om de akoestiek en de sfeer in een ruimte te verbeteren. Denk aan akoestische wandbekleding of panelen en baffles aan het plafond. Maar ook zachte vloerbedekking of vloerkleden, gordijnen, planten, behang, vrijstaande panelen, verplaatsbare afscheidingen, kastenwanden, concentratieruimtes, bureauschermen, kunstwerken en zelfs verlichting.

CHARLES & MORE is expert op het gebied van akoestiek in kantooromgevingen, hotels, restaurants, contact centers, zorginstellingen, scholen, kinderdagverblijven en meer. We meten en bekijken de akoestiek per ruimte en op basis daarvan komen we met een plan om de ruimte, werkplek of ontmoetingsgebied akoestisch te verbeteren.

Meer weten?

Charles & More

themes

contact

Verrijn Stuartweg 1E
1112 AW Amsterdam - Diemen

info@charlesandmore.nl
+31(0)20 - 214 9919

LET'S MAKE SOME SPARKLING
CHANGES TOGETHER...

Algemene voorwaarden | Privacy Policy | Copyright 2020 - 2022 Charles and More

Loading...